Tietoa kilpailuista

Syksyn harjoitukset ovat pyörähtäneet mukavasti käyntiin ja samalla myös sulkapallokilpailut. Tähän tiedotteeseen olen kerännyt infoa erilaisista kilpailuista, joihin junioripelaajat voivat osallistua, kun kisakärpänen puraisee. Junioreille tarkoitettuja kilpailuita on kaiken ikäisille luokasta alle 11 aina alle 19 luokkaan asti.

 

Tapion Sulan sisäinen Rankingkilpailu

Paras tapa tutustua kilpailuihin ja kilpailemiseen on osallistua seuran kaikille jäsenille avoimiin Ranking kilpailuihin. Kilpailu on ilmainen seuran jäsenille ja jokainen pääsee pelaamaan tasoaan vastaavia pelaajia vastaan ikään katsomatta. Tapahtuma kestää n. 3-4 tuntia.

 • Ilmoittautuminen paikan päällä, paikalla viimeistään 9.40. Pelit alkavat klo 10.00
 • Ranking päivät voit tarkistaa ranking-sivulta täältä.

 

Cityjunnusulkis, järjestäjänä Citysulka

Cityjunnusulkis toimii samalla periaatteella kuin seuran omat Ranking kilpailut, mutta kaikki osallistujat ovat junioreita muista Pääkaupunkiseudun seuroista tai seurojen ulkopuolelta. Jokainen pääsee pelaamaan oman tasoisia pelaajia vastaan ja saa vähintään 3 ottelua. Kisat järjestetään Vantaalla Campo Sport Centerissä (Latukuja 2, Vantaan Rajakylä) ja tapahtuma kestää keskimäärin 2 tuntia. Osallistuminen maksaa 13 €, joka sisältää 2 sulkaistapalloa (spesiaali 16 €), kilpailuun ei tarvitse lisenssiä.

 • Ilmoittautuminen paikan päällä, paikalla viimeistään 12.00-12.30. Pelit pelataan klo 13.00-15.00
 • Cityjunnusulkispäivät ja tarkemmat säännöt voit tarkistaa cityjunnusulkis-sivulta täältä.

 

Sulkapalloliiton kilpailukalenterin kilpailut

Kaikkiin Sulkapalloliiton kilpailukalenterin kilpailuihin osallistuminen vaati lisenssin. Juniorikilpailuissa pelataan ikäluokittain alle 11-vuotiaat, alle 13-vuotiaat, alle 15-vuotiaat, alle 17-vuotiaat ja alle 19-vuotiaat. Lähes kaikki juniorikilpailut pelataan pooleissa, jolloin jokainen saa vähintään 2 ottelua. Yleensä jatkoon pääsee poolin 2 parasta pelaajaa, jonka jälkeen seuraavat pelit pelataan kaaviona, jolloin vain voittaja jatkaa eteenpäin. Juniori Eliitti -kilpailuissa kaksinpelit pelataan sellaisina pooli-kaavioina, joissa kunkin poolin kaksi parasta pelaajaa etenee yläjatkosarjaan (”A-luokka”) ja kunkin poolin loput pelaajat alajatkosarjaan (”B-luokka”). Näin ollen jokainen pelaaja pääsee poolista jatkoon.

Junioreille tarkoitettuja kilpailuita on seuraavanlaisia:

 • Juniori Eliitti
 • Kansallinen juniorikilpailu
 • Kansallisen tason kilpailut/Tähtikilpailut, joissa aikuisten luokkien lisäksi myös junioriluokat


Nuorten luokkien ikärajat löytyvät Sulkapalloliiton nettisivuilta.

Kilpailuista on vaikea sanoa etukäteen kuinka kovatasoisia ne tulevat olemaan ja mikä kilpailu olisi juuri itsele sopiva. Rohkeasti vain kokeilemaan, niin myös kokemusta karttuu. Neuvoja voi kysyä myös valmentajaltasi.

Suomen Sulkapalloliiton kilpailukalenterin löydät täältä.

 

Lisenssi

Lisenssin tarvitsee kaikkiin virallisen kilpailukalenterin kilpailuihin. Kilpailulisenssi ei sisällä urheilijavakuutusta, mutta sen ottaminen on suositeltavaa.

Täältä löydät lisätietoa ja ohjeet lisenssin hankintaan.

Rankingeihin tai cityjunnusulkikseen et tarvitse lisenssiä.

 

Kuinka käytännössä toimin

Ilmoittautuminen

· Virallisen kilpailukalenterin kilpailut: Ilmoittautuminen Sulkapalloliiton Goodminton-järjestelmän kautta. Ohjeita Goodmintonin käyttöön löydät täältä ja tästä pääset Goodmintonin sivulle. Voit kysyä neuvoa myös omalta valmentajaltasi.

Huom! Kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä on yleensä n. 3 viikkoa ennen kilpailua, joten muista olla ajoissa. Kilpailuita varten tarvitset lisenssin!

 

Kilpailupäivä

 • Kilpailuiden arvonta ja otteluohjelma julkaistaan yleensä n. viikkoa ennen kilpailua. Ohjelmasta selviää otteluiden vastustaja ja alkamisaika. Yleensä järjestäjien kotisivuilta löytyy linkki arvontaan. (katso myös: www.sulkapallo.fi –kilpailukalenteri, www.tournamentsoftware.com)
 • Kilpailupäivänä on hyvä olla paikalla hyvissä ajoin, jotta ehtii lämmitellä kunnolla ja tutustua kisahalliin. Joskus kilpailun aikataulu saattaa olla myös hieman etuajassa. Pienet viivästykset otteluohjelmassa ovat myös yleisiä, joten älä huolestu, jos omaa peliä ei heti kuulutettaisikaan.
 • Mukaan hallille tarvitset vaihtovaatteita, verkkarin, pyyhkeen, evästä sekä juomapullon. Pelit pelataan virallisessa peliasussa eli t-paidassa ja shortseissa/hameessa. Verkkarit eivät käy peliasuksi! Verkkarit on kuitenkin syytä olla mukana lämmittelyä varten. Pue verkkarit päälle myös pelin jälkeen. Hikisenä kylmässä hallissa saattaa vilustua herkästi varsinkin talvella.
 • Pelien välillä on hyvä syödä pientä evästä esim. sämpylää ja banaania, jotta jaksaa pelata kaikki päivän pelit. Jos pelien välillä on paljon taukoa, on hyvä syödä tukevampi lounas. Vettä on syytä muistaa juoda myös pelien välillä!
 • Tarkista ennen kotiin lähtöä oletko päässyt poolista jatkopeleihin. Vaikka olisit hävinnyt matseja, ovat pelit saattaneet mennä ristiin, ja pisteiden laskennan jälkeen saatatkin olla jatkoon menijä. Joissain kilpailuissa kaikki pääsevät poolista jatkoon joko ylempään tai alempaan jatkosarjaan. Arvontakaaviot löytyvät hallin seinältä, joissa näkyvät myös mahdolliset luovutusvoitot. Sunnuntaina pelataan yleensä vain semifinaalit ja finaalit.
 • Kilpailut pelataan omilla sulkaisilla palloilla, ja niitä saa yleensä ostettua paikan päältä. Etukäteen palloja voi ostaa myös seuralta Esport Centeristä. Palloja myyvät Jonne Löytömäki, Elina Väisänen ja Maria Väisänen.
 • Jokaisen pelin jälkeen muista toimittaa ottelupöytäkirja toimitsijapöydälle. Pöytäkirjassa tulee näkyä selkeästi ottelun voittaja sekä pisteet.
 • Jos sairastut ennen kilpailuja tai olet jostain muusta syystä estynyt, ilmoita poisjääntisi järjestäjille!!!

Lisätietoja